Flights 4 personen & 18 holes

In de persconferentie van 8 maart jl. is gemeld dat er met ingang van 16 maart weer met 4 personen in een flight gegolfd mag worden.

Extra goed nieuws is dat de gemeente ons ONDER VOORWAARDEN toestemming heeft gegeven om per direct al met 4 personen per flight te gaan golfen.

Dit zijn de voorwaarden:

– 2 groepjes van 2 personen in een flight

– De groepjes moeten onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden.

– De groepjes mogen niet mengen.

– De tweetallen moeten te onderscheiden zijn voor de boa’s en voor drones.

De voorwaarden van scheiding van de twee groepjes vervallen op 16 maart, maar 1.5 meter afstand houden blijft noodzakelijk.

Het betekent dat we met ingang van heden het boekingssysteem open zetten voor 4 ballen en dat het startinterval weer wordt verruimd naar 10 minuten. Ook kan er weer voor 18 holes worden geboekt. De bestaande boekingen (tot 16 maart) blijven qua startinterval op 8 minuten staan, maar u kunt bijboeken tot 4 personen. Voor alle nieuwe boekingen die u vanaf vandaag maakt, geldt dat (mits er nog ruimte is) u voor 4 personen 18 holes kunt boeken met een startinterval van 10 minuten.

Bij een boeking van 18 holes zal op de sticker ook uw starttijd op de b-lus worden geprint. Die tijd is bepalend voor uw “standing” op hole 10.

Voor de PAR3 baan blijft gelden dat (zonder te boeken) aansluitend aan de boeking van 9 holes nogmaals 9 holes gespeeld kunnen worden, mits hole 1 vrij is. Golfers met een starttijd op hole 1 hebben voorrang op de tweede golfronde! Mochten er problemen ontstaan, gaan we wel werken met een boeking voor 18 holes.

Onderhoud:

De komende drie weken worden de fairways en de greens op zowel de 18 holes-baan als de PAR3-baan geprikt en bezand. Dit is nodig om meer beluchting in het gras te krijgen zodat er een betere wortelgroei kan plaatsvinden. Schimmels krijgen minder kans om te groeien. Het zand is ook weer belangrijk voor het beter weglopen van het regenwater. De algehele kwaliteit van de baan wordt er uiteindelijk beter van en ook in de winter blijft de baan daardoor beter bespeelbaar. Daarom zal deze klus vaker dit jaar worden uitgevoerd. Tijdens het spelen zal er overlast kunnen zijn doordat er gemiddeld per lus een fairway gesloten kan zijn.

Horeca:

Het lijkt er op dat pas per 31 maart a.s. versoepelingen voor de horeca kunnen gaan gelden. We zorgen dat we met ons team klaar staan om dan eindelijk weer open te gaan. Er wordt druk gewerkt aan een nieuwe menukaart. Het terrasmeubilair wordt mogelijk enkele dagen daarvoor geplaatst, maar dat zal helaas nog niet betekenen dat u daar dan plaats kunt nemen. We hopen dat u met ons de regels wilt respecteren.

Algemeen:

De overheid roept nog steeds iedereen op om zo min mogelijk contacten te hebben, want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Het blijft belangrijk dat we er als golfsport alles aan doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Anderhalve meter afstand houden blijft de norm. Wie klachten heeft, moet thuisblijven en zich laten testen.

Qua golfen gaat het in ieder geval weer een beetje op “normaal” lijken. Wat fijn!