Bericht van Golfpark Wilnis in overleg met Golfclub Veldzijde

Goedenavond:

Vandaag tijdens de persconferentie helaas nog geen goed nieuws voor de horeca. De afhaalbalie blijft dus nog even in stand. Voor de golfsport in zijn algemeenheid verandert er niet veel, maar we hebben wel enkele aanpassingen en een toelichting op hoe het nu gaat.

Op de PAR3-baan mogen vanaf morgen 9 december weer flights van 4 personen spelen. Het startinterval is hier nog steeds 10 minuten, waardoor een wijziging naar 4 personen direct kan ingaan. Vanaf vrijdag 18 december geldt dit ook voor de 18-holes-baan. Eerder lukt niet omdat het startinterval bij vrij spelen de komende twee weken nog op 8 minuten staat. Vanwege de verschuiving naar 10 minuten, zullen de starttijden van reeds gemaakte boekingen vanaf die datum met enkele minuten worden aangepast.

Het is druk op de baan. Veel mensen willen golfen en het is tot nu toe redelijk mooi golfweer geweest. Ook lijkt het drukker omdat er minder starttijden beschikbaar zijn doordat het minder lang licht is. Gelet op de reserveringstermijnen die we hanteren (businessleden 14 dagen, leden 7 dagen en greenfeespelers 5 dagen), zou een ieder voldoende gelegenheid moeten hebben om een starttijd te kunnen boeken.

We constateren nog steeds dat niet alle leden rekening houden met andere leden bij het boeken van starttijden. Boek dus in totaal niet meer dan 3 starttijden per week. Heb begrip voor elkaar, ook in de baan en houd je aan de regels. We hebben een aantal marshals bereid gevonden om ook in de winterperiode door de baan te gaan om de knelpunten weg te nemen.

Door de drukte op de baan heeft de kwaliteit van de baan meer te lijden. Loop zoveel mogelijk over de paden. Stap niet over de geplaatste touwtjes of witte lijnen heen, maar loop om, zodat het gras de tijd krijgt om te herstellen.

De baan zal op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag zijn gesloten. Omdat het vanwege corona verplicht is, dat er als er gegolfd wordt altijd medewerkers aanwezig moeten zijn, hebben we besloten om die dagen ook het hek af te sluiten. Anders dan voorgaande jaren kunt u genoemde dagen dus niet zelf met uw pasje het terrein op komen.

Wel is in overleg met de vereniging besloten om op Tweede Kerstdag op de 18-holes-baan en de PAR3-baan een wedstrijd te organiseren, die toegankelijk is voor alle leden. Omdat we deze wedstrijd omlijsten met een leuke horeca invulling vragen we een inschrijfgeld van €20. Op de website ledenpagina/wedstrijdkalender/ vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven. Buiten de wedstrijd om is het niet mogelijk om op deze dag te golfen.

Van onze medewerkers horen we helaas dat er regelmatig gemopperd wordt. U mag ons altijd mailen met een vraag, suggestie of een klacht: golf@golfparkwilnis.nl.

Een extra welkom voor alle nieuwe leden die we gelukkig mogen verwelkomen!

We wensen u een hele fijne decembermaand toe in dit bijzondere jaar, met hopelijk nog veel golfplezier!

Golfpark Wilnis

Alice en Susan Kool