We begrijpen dat het afgelopen jaar en, zoals het er nu naar uitziet, ook het nieuwe jaar qua golfen (nog) niet alle mogelijkheden biedt zoals u van ons gewend bent. We blijven ons best doen om u zo snel en goed mogelijk te informeren over de wijzigingen die het gevolg zijn van nieuwe regels vanuit de overheid.

Voor dit jaar hebben we weer grote klussen op de planning staan, namelijk het verbeteren en vernieuwen van de beschoeiingen van de beide vijvers, dus bij hole 3 en bij hole 11/18. Vrijdag 15 januari beginnen we met het vernieuwen van de beschoeiing bij hole 3. Vanaf vrijdag heeft hole 3 een wintergreen voor de vijver en is de hole dus aanmerkelijk korter. Uiterlijk 1 maart kan hole 3 weer als vanouds bespeeld worden. We hopen natuurlijk eerder, maar dat is ook mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

We merken dat er veel pitchmarks zijn die niet of onvoldoende worden hersteld. In de etiquette van golf is het repareren van pitchmarks een heel normale regel; voor het behoud van de kwaliteit van de baan en specifiek voor de greens is het een goed gebruik. Vooral in de winterperiode is het herstellen van pitchmarks extra belangrijk, omdat:

– de greens nu zachter zijn en daarom ontstaan er diepere pitchmarks waardoor meer schade aan de greens en aan de grassen ontstaat;

– in de winterperiode het gras nauwelijks tot niet groeit en daardoor de beschadiging langer zichtbaar blijft en het negatieve effect heftiger en langdurig is;

– al in februari het ongewenste straatgras weer gaat ontkiemen en groeien. Met name de pitchmarks zijn een plek voor vermeerdering; gevolg is verslechtering van de kwaliteit van het grasbestand en dus een slechtere green;

– toename van straatgras ook de kans op ziektes verhoogt;

– meer schades extra aandacht en werk van de greenkeeping vereist om de kwaliteit op peil te houden, door meer te dressen en door te zaaien, wat ook weer gevolgen heeft voor uw speelplezier.

Om deze redenen vragen we u allen minimaal uw eigen pitchmarks te herstellen en bij voorkeur nog een aantal extra als u ze ziet.

Tevens vragen wij uw aandacht voor de witte lijnen met witte pijlen, aangebracht langs de paden en voor de greens. Deze lijnen gelden voor zowel buggy’s als trolley’s, dus steek die lijnen niet over als u met uw golfkar loopt. Het gras krijgt dan niet de kans om te herstellen!

De afgelopen tijd hebben we diverse verstoppingen van het riool gehad. Bij de ontstopping werd duidelijk dat er doekjes, mondkapjes en incontinentiemateriaal door de wc gespoeld worden. Doe dat alstublieft niet! Gebruik daarvoor de prullenbakken.

De persconferentie vanavond heeft weer eens duidelijk gemaakt dat we nog beter ons best moeten doen om afstand te houden. Dus niet met z’n allen (dicht op elkaar) onder de luifel staan, rug aan rug zitten op de trap, handen schudden na 9 holes spelen. De huidige regels die bij ons gelden (met 2 personen 9 holes golfen en max. 3 starttijden per week, geen wedstrijden), worden verlengd in ieder geval tot 9 februari a.s.

We hopen dat u begrijpt dat we zoveel mogelijk leden de kans willen geven om te kunnen spelen. Dat zal betekenen dat de één daar meer gevolgen van ondervindt dan de ander. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Door de waargenomen drukte op de baan zijn het Golfpark en de Vereniging aan het onderzoeken hoe de beschikbare starttijden zo evenwichtig mogelijk kunnen worden verdeeld over de leden. Mogelijk sturen wij u daarover binnenkort een aparte mail.

Mocht u geen enkele starttijd kunnen boeken, dan kunt u zich bij de horecabalie melden voor een plaatsje op de wachtlijst. U krijgt dan een bericht als er een starttijd vrij komt/is. Gelukkig worden de dagen alweer een beetje langer, waardoor er ook wat meer starttijden beschikbaar komen.

Wij zijn nog steeds blij dat, ondanks de beperkingen, de golfbaan open mag blijven. Wij hopen u ook!