De afgelopen tijd is het moeilijker geworden om een golfronde te boeken, met name voor starttijden tussen 10 en 15 uur. Enerzijds doordat er door corona weinig andere sporten mogelijk zijn en anderzijds doordat er meer nieuwe leden zijn die natuurlijk allemaal willen golfen. Ook omdat buitenlandse vakanties er nog niet in zitten, wordt er meer gegolfd. Voor de golfsport is het natuurlijk heel fijn dat meer mensen deze mooie sport hebben ontdekt.

We zien in onze planning dat er vaak nog (vroeg) in de ochtend en later op de middag en avond wel starttijden vrij zijn, maar op de favoriete tijden is alles bezet. We zien ook dat er relatief veel flights van 2 personen in de baan lopen, wat maakt dat de baancapaciteit niet goed benut wordt.

We hebben met de vereniging hierover gesproken en verschillende opties overwogen.

Uiteindelijk zijn we tot de volgende conclusie gekomen:

Hoewel ons sterke punt altijd is geweest dat er geen flights worden aangevuld, gaan we hier toch, als TIJDELIJKE maatregel, mee van start voor alle boekingen tussen 10 en 15 uur, zowel op de PAR 3 baan als op de 18 holes baan. Boekingen voor 10 uur en na 15 uur worden (voorlopig) niet aangevuld.

We wijzigen ons boekingssysteem dus alleen in genoemd tijdsblok en voor de periode van 19 mei 22.00 uur tot en met 30 september 2021. We hopen dat na deze periode de druk op de golfbaan weer wat afneemt, zodat we deze maatregel kunnen laten vervallen.

Als u in genoemd tijdsblok 1,2 of 3 ballen boekt, blijft de boeking nog open staan voor andere leden. Het betekent wellicht dat u nieuwe mensen leert kennen, maar in ieder geval heeft het tot gevolg dat er meer leden kunnen spelen.
Concreet betekent dit voor u dat u vanaf 22.00 uur bij het maken van een boeking de flight zoveel mogelijk dient te vullen met medespelers. Niet gebruikte ruimte in de flight kan op datzelfde moment (en later) immers door een ander lid/andere leden worden aangevuld. Pas na invullen van de gewenste namen kan de boeking bevestigd worden.

Helaas is het op dit moment technisch niet mogelijk om een 1 bal te boeken en die bijvoorbeeld een dag later aan te vullen met uw eigen flightgenoten. Flights met in de boeking vraagtekens, de opmerking “greenfee” of andere zaken waarvan blijkt dat het geen correcte boeking is (bijv. een lid als greenfee boeken), halen we er dagelijks uit. Dat betekent dus dat dat plaatsje in de flight vrij valt en door iemand anders kan worden geboekt. Helaas moeten we hier strenger in worden.

Deze regel is nadrukkelijk niet in het leven geroepen om meer greenfee spelers binnen te halen! Met deze maatregel kunnen we meer leden laten spelen, doordat leden twee dagen eerder mogen boeken dan greenfee spelers.

Voor een snelle boeking is het van belang dat u bij “ikgagolfen.nl” uw vrienden gaat toevoegen. Dan kunt u uw vrienden aan uw flight toevoegen of een groepje vrienden zelfs als clubje benoemen, wat het boeken versnelt. Het kan zijn dat de boeking niet lukt. Dat kan dan zijn omdat uw vriend op dat moment al 3 openstaande boekingen heeft. Hij/zij kan dan niet bij uw flight bijgeboekt worden.

In de voetnoot staat beschreven hoe u een vriend toevoegt bij “ikgagolfen.nl”. Mocht u er niet uitkomen: er staat maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 mei tussen 10 en 14 uur een extra medewerker bij de caddymasters om u te helpen met het toevoegen van vrienden en/of het beantwoorden van uw vragen.
Daarnaast kunt u ons mailen op golf@golfparkwilnis.nl. Zet uw telefoonnummer erbij, dan kunnen we u zonodig bellen.

We begrijpen dat dit voor een aantal van u geen leuke boodschap is, maar voor de leden die er nu niet tussen komen om te boeken, biedt dit een kans om wel een starttijd te boeken. Zoals hiervoor al is aangegeven, is dit ingegeven vanuit de vraag van diverse leden om ook eens tussen 10 en 15 uur te kunnen spelen.

Daarnaast voeren we tijdelijk een businessledenstop in per 12 mei 2021. Er komt een wachtlijst beschikbaar.

Voor vragen zijn wij bereikbaar op golf@golfparkwilnis.nl

Met vriendelijke groet,

Alice en Susan

Beschrijving Vrienden Toevoegen in “ikgagolfen”:

Wilt u uw vrienden kunnen toevoegen om een flight te kunnen samenstellen, log dan in met uw emailadres en wachtwoord op de website: ikgagolfen.nl (dit gaat niet via de app). Op de eerste pagina die daarna opent, staat er links boven op de pagina onder het kopje lidmaatschap standaard een blauw vinkje, waarmee u aangeeft dat u niet gezien wilt worden door andere bezoekers van de website. Dit vinkje dient u uit te zetten. Zo bent u zichtbaar voor andere bezoekers van de website en kunnen uw vrienden u toevoegen en andersom. Dit doet u door rechts op het kopje vrienden te klikken en daar uw vrienden te zoeken. Er wordt dan aan uw vriend een email gestuurd met het verzoek om de melding te accepteren. Na acceptatie kunt u uw flight direct vullen met uw vrienden.