De laatste tijd is de animo om te golfen erg groot, vooral in het weekend. Golfen is op dit moment een van de weinige sporten waarbij je lekker buiten kunt bewegen. Doordat er vanaf donderdag 5 november in de buitenlucht nog maar twee mensen bij elkaar mogen zijn, zal de vraag naar starttijden alleen maar toenemen.

Om toch zoveel mogelijk liefhebbers te kunnen laten golfen voeren wij een aantal aanpassingen door:

  1. Het boekingssysteem is aangepast waardoor er alleen nog tweeballen gespeeld kunnen worden. Als je graag alleen speelt, kun je nu gevraagd worden om een tweede speler in je flight te accepteren. Voor alle drie- en vierballen die nog staan geboekt vanaf donderdag 5 november geldt dat wij er van uit gaan dat alleen speler 1 en 2 in het systeem een starttijd hebben en dat speler 3 en 4 een nieuwe starttijd zullen moeten boeken. Wij zullen de hoofdboeker van de flight bellen om dit te bespreken. Als u een 18 holes starttijd voor 3 of 4 personen heeft, kunt u die bijvoorbeeld opknippen in een 9 holes voor speler 1 en 2 en de 2e 9 holes voor speler 3 en 4. Uiteraard staat het u ook vrij het anders te regelen.
  1. We hebben besloten om alleen starttijden voor 9 holes aan te bieden en dus geen 18 holes rondes meer, ook niet op de par 3. Als u nu nog een 18 holes golfronde heeft geboekt blijft deze boeking bestaan, maar wel met de beperking naar 2 personen (zie hiervoor onder 1). Als u een nieuwe starttijd boekt, kan dat dus alleen voor 9 holes. We snappen dat deze beperking niet door iedereen gewaardeerd zal worden, maar wij hopen hiermee een groter doel te dienen, namelijk dat de hele dag door meer mensen kunnen golfen. De overige boekingsregels blijven onveranderd.
  1. Ingaande donderdag 5 november mogen er geen verenigingswedstrijden meer gespeeld worden; dit is overigens door de overheid bepaald. Dat betekent een vrijval van de nodige uren in het boekingssysteem. Wij hebben de wedstrijden uit het boekingssysteem gehaald, waardoor er extra starttijden beschikbaar komen.
    Ook zijn vanaf donderdag 5 november alle groepstrainingen afgelast voor een periode van 2 weken.
  1. Op onze golfbaan De Kroonprins in Vianen wordt het startinterval gelijk getrokken met Wilnis, dus ook 8 minuten.

Wij hopen dat u begrip hebt voor deze nieuwe regels en dat u zich er aan zult houden. Met z’n allen staan we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat we kunnen blijven sporten en golfen.

Alleen samen krijgen we de situatie onder controle.

Dat geldt dus ook voor ons. Laten we blij zijn dat golfen met 2 personen nog mag en dat we het ook een ander gunnen om te golfen.

Deze wijzigingen zijn van toepassing voor in ieder geval de periode tot 19 november. Hopelijk kunnen deze regels weer snel worden verruimd.

Blijf gezond!